Wildlife Film Festival Rotterdam

EVENT – Dit wil je niet missen! Van 24 t/m 28 oktober vindt het Wildlife Film Festival in de Cinerama in Rotterdam plaats. Vijf dagen lang worden mooie, belangrijke, interessante films gedraaid over dieren, de natuur, authentieke volkeren en het milieu.

Het programma bestaat uit meer dan 50 films die allemaal heel verschillend zijn. Er zijn ‘grote’ films zoals die van de BBC, maar ook genoeg films van minder bekende regisseurs die bijzondere documentaires hebben gemaakt.

Ik ga zelf naar David Attenborough’s ‘Ant Mountain’. Deze film gaat over enorme kolonies roofmieren die met zijn allen op één plek in de Zwitserse Alpen leven. En ik ga naar Planet Earth II – Cities, een film over hoe allerlei wilde dieren hun levensstijl aanpassen en in de grote steden komen wonen.

Andere mooie opmerkelijke films uit het programma:
– Yasuni Man: over het Waorani-volk dat in de Amazone leeft en wordt geconfronteerd met de oliewinning die door grote bedrijven in hun leefgebied wordt gewonnen.
– Tribe vs. Pride: over het Keniaanse Masai volk dat een eeuwenoude traditie had om jongvolwassen mannen een wilde leeuw te laten doden, maar dit veranderden naar de Masai Olympische Spelen om zo de met uitsterven bedreigde leeuwen met rust te laten.
– Kamchatka Bears. Life Begins: in deze film worden zeven maanden lang jonge beren in Siberië gevolgd. Een prachtige film zonder voice-over, om de kijker echt 100% mee te nemen in de natuurervaring.

Informatie
Waar: Cinerama Filmtheater – Westblaak 18, 3012 KL, Rotterdam
Wanneer: van woensdag 24 t/m zondag 28 oktober 2018
Klik hier voor het programma per dag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s