ASN Bank Wereldprijs

EVENT – De zes finalisten van de ASN Bank Wereldprijs zijn bekend! 370 innovatieve start-ups en jonge bedrijven hebben zich dit jaar aangemeld om mee te doen aan deze wedstrijd en na pitch rondes, gesprekken en presentaties zijn er uiteindelijk zes ondernemingen overgebleven. Deze ondernemingen maken kans op een mooi geldbedrag, trainingen, coaching en publiciteit.

Op woensdag 14 november vindt de uitreiking van de ASN Bank Wereldprijs plaats en ik mag erbij zijn! Uiteraard zal ik na afloop een artikel plaatsen over de ervaring, de prachtige initiatieven en de winnaars!

Er zijn drie categorieën waarin deze finalisten zijn onderverdeeld en per categorie wordt er één winnaar gekozen:

Natuur en Milieu

01-fairf_MG_3591
Fairf
: Deze verf is uniek! Doordat de kleurenstaaltjes handgeverfd zijn en ‘s avonds bij je thuis worden bezorgd per fietskourier, is het makkelijk een keuze maken tussen de 100 verschillende kleuren van dit eco verfmerk. Het bindmiddel in deze verf is gemaakt van gerecycled sloophout en het maakproces heeft geen CO2-uitstoot! Hierdoor hoeven er dus geen nieuwe bomen gekapt te worden en kun je met een goed gevoel je muren verven.

The-Ketchup-Project1
The Ketchup Project: Deze onderneming zet zich in om voedselverspilling tegen te gaan. In Kenia wordt tot 40% van de tomatenoogst weggegooid, omdat de boeren ze niet verkocht krijgen vóór de tomaten hun houdbaarheid verliezen. Dit is natuurlijk enorm zonde en daarom zetten vier jonge ondernemers zich in om deze tomaten te drogen en er ketchup van te maken.

Klimaatbescherming

makus_branding_2
MAKUS: Deze onderneming maakt design inductieplaten voor in de keuken. Zo wordt een duurzame keuze in de keuken ook nog eens een prachtige eyecatcher. Een inductieplaat is veel duurzamer dan koken op aardgas (zoals in de meeste keukens momenteel). Verder is ook het productieproces van deze platen zo groen mogelijk en wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een circulair businessmodel, om de producten bijvoorbeeld ook te kunnen leasen.

voordewereldvanmorgen_-_project_picture2
Qlayers
: Door middel van een laagje microstructuren te bevestigen op bijvoorbeeld een  vliegtuig, schip of trein heeft het voertuig minder wrijvingsweerstand in lucht of water en zo wordt de CO2-uitstoot verminderd! Bij windmolens verhogen de microstructuren juist de energieopbrengst.

Mens en Samenleving

rohingya_refugees
CEMBA: Er zijn steeds meer natuurramp- en geweldvluchtelingen in Bangladesh, zij leven in zeer slechte omstandigheden. CEMBA maakt matrassen van reststromen en afval uit de textielfabrieken in Dhaka voor de georganiseerde kampen door het land die deze mensen opvangen. De matrassen worden zo duurzaam en ethisch mogelijk geproduceerd in het land zelf en zijn lang te gebruiken.

Qups-logo-600x725
Proud Breast
: Ontwikkelaar van duurzame en comfortabele externe borstprotheses. De Qups, zoals ze heten ademen goed en zijn lichtgewicht (ze wegen slechts 15% van het gewicht van een normale prothese). Ze zijn makkelijk online te bestellen en passen heel goed in reguliere lingerie, waarin de cup wordt vastgemaakt, zodat het één wordt met de bh. Hierdoor kan de gebruikster zich makkelijk omkleden.

Voor de Publieksprijs (t.w.v. maximaal 11.000 euro) kun je op jouw favoriet stemmen van 5 t/m 14 november!

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s