Handige apps die je wilt hebben!

APPS – Hoe leuk zou het zijn als je een paar goede apps op je telefoon hebt die je helpen bij het maken van duurzame keuzes? Ik heb een paar apps uitgeprobeerd die je allemaal op een verschillende manier makkelijk hulp bieden op gebieden als: duurzame voeding, kleding en plasticvervuiling.

PLASTIC
Beat the Microbead
beatthemicrobeadMet deze app kun je verzorgingsproducten en cosmetica scannen in de winkel en zo kijken of ze microplastic in zich hebben. Microplastics zijn plastic deeltjes kleiner dan 5 mm. doorsnede en worden in zeer veel verzorgingsproducten gebruikt. Denk aan shampoo, scrubs, gezichtscrèmes, lotions, tandpasta, douchegel, serums, maskers, make-up… De deeltjes zijn amper met het blote oog te zien en spoelen na gebruik van het product door de gootsteen. Afvalwaterzuiveringsinstallaties (ja echt één woord) zijn niet in staat om deze minuscule deeltjes te filteren en zo komen ze uiteindelijk in de oceanen terecht waar ze worden opgenomen/opgegeten door zeedieren. En vanzelfsprekend komen ook deze microplastics in ons lichaam terecht na het eten van deze dieren. Of microplastic en nanoplastic (nog kleiner) ook een gevaar is/kan worden voor ons drinkwater is nog niet bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

btmb_beeld.jpg
My Little Plastic Footprint
246x0wDeze app is net als Beat the Microbead ontwikkeld door The Plastic Soup Foundatoin en helpt je om meer te weten te komen over de plastic vervuiling en geeft je veel tips. De app ziet er prachtig uit en werkt als een soort spel. Je kunt elke keer dat je er wat van leert in een nieuw level komen.

Schermafbeelding 2018-11-25 om 18.05.37
FASHION
Good On You
GoodOnYou_logo_graphic-onlyMet de gedachte: De consument kan vraag en aanbod op de markt beïnvloeden door meer vraag te creëren naar duurzaam en ethisch verantwoorde kleding, is deze app ontwikkeld. Door een database aan te bieden waar zo veel mogelijk kledingmerken in opgenomen zijn, kun jij als gebruiker bekijken welk merken goed bezig zijn en welke niet. Mocht je een merk hebben gezocht die niet goed beoordeeld is, maar vind je de stijl van dit merk wel erg leuk? Deze app biedt meteen vergelijkbare alternatieven aan die wel goed beoordeeld zijn en zo kun je meteen nieuwe duurzame merken ontdekken die iets voor jou zijn. Ook kun je een bericht sturen naar merken die goed bezig zijn om ze te complimenteren of naar merken die echt veel beter kunnen om hen hier op te wijzen.

App-Page-header-image
EerlijkWinkelen
EW-logo-RGB-300dpi_400x400Ruim 1700 mooie winkels zijn opgenomen in deze app. Je kunt een stad invullen en krijgt zo een lijst te zien inclusief plattegrond van alle eerlijke winkels in de buurt. Er zijn verschillende categorieën: FairTrade, Biologisch, Tweedehands/Gerecycled, of op een andere manier duurzaam. Ook kun je een winkel aangeven waar jij van denkt dat hij in één van de voorgenoemde categorieën past en die nog niet in de app staat.

Banner-site-eerlijkwinkelen.jpg
VOEDING
Too Good To Go
TGTG_Logo_1500x1500_RGB_Rastered
Nog zo’n geweldige app! Met de Too Good To Go app kun je heel gemakkelijk en heel goedkoop, hoogwaardige producten ophalen aan het eind van de dag bij je lievelingswinkel. Het aanbod is enorm variërend en er doen heel veel winkels aan mee in heel Nederland. Voor een klein bedrag (tussen de 3 en de 5 euro) bieden supermarkten, patisserie winkels, lunchtentjes, en andere eetgelegenheden producten aan die ze aan het einde van de dag over hebben. Dit is dus altijd verschillend en nog helemaal goed, alleen kan de winkel de producten niet meer gebruiken omdat zij meestal dagelijks een nieuwe lading binnenkrijgen. Je voert je locatie in en alle winkels in de buurt komen tevoorschijn. Bij Rotterdam krijg je o.a. Koekela, Jordy’s Bakery, Vlaamsch Broodhuys, Marqt, New Fork, de Spar, Anne & Max, Sajoer, Starbucks, Spirit, EkoPlaza en nog véél meer! En het leuke is: deze app werkt niet alleen binnen Nederland, maar binnen een heel groot deel van Europa! Je kunt hem dus ook gemakkelijk op vakantie gebruiken.

too-good-to-go

Veggie app
B601L2_hTYpCvQD8HTVz_dSt0-oSsdtiRR01cwFPIJsoD-H_-Ute1pP0uZ4d_2yVHNYH=s180.pngAnders dan de naam doet vermoeden is deze app ook voor vleeseters, flexitariërs, of mensen die gewoon wat meer op hun eetpatroon willen letten. Elke dag staat er een nieuw artikel in de app over onderwerpen als milieu, dierenwelzijn, gezondheid of kooktips. Ook is er een verzameling van veel van deze artikelen in de app te vinden. Er zijn recepten te vinden voor bijvoorbeeld, ontbijtjes, smoothies, soepen, maaltijdsalades, pizza’s, wraps, zoetigheid, en hoofdgerechten. Daarnaast houdt de app ook nog eens bij voor je wat je met je (steeds bewustere) eetgewoonten hebt bereikt (hoeveel water bespaart, hoeveel grond, energie etc.

Schermafbeelding-2016-07-11-om-14.24.29.png

Benieuwd naar duurzame en goed werkende verzorgingsproducten? Je ontdekt ze HIER

6 Replies to “Handige apps die je wilt hebben!”

  1. Super handige apps. Ik gebruikte wel al wat apps voor schoonheidsproducten, maar al deze apps nog niet. Ik heb er 2 gedownload, eentje is waarschijnlijk ook super handig voor mijn lezers op reis: die van Too good to go denk ik. Merci!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s