Nationale Week Zonder Vlees

DOE MEEVan maandag 11 t/m zondag 17 maart vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Een onafhankelijk initiatief dat mensen wil aansporen om minder vlees te eten en laat zien dat vegetarisch eten heel lekker en makkelijk is. Ik ga ook recepten delen!

Wat is het?
De Week Zonder Vlees is opgericht door Isabel Boerdam. Sinds 2013 plaatst zij op haar inmiddels bekende foodblog dehippevegatarier.nl heel veel vegetarische recepten. Vorig jaar kwam ze op het idee om een nationaal initiatief op te zetten om de burger van nu aan te sporen bewuster naar zijn eten te kijken en vaker te kiezen voor een dagje zonder vlees.

Vega recepten
Om jullie te inspireren en aan te sporen vaker vegetarisch te eten, plaats ik van 11 t/m 17 maart elke dag een heerlijk vegetarisch recept op de blog. Ik heb ze allemaal zelf uitgeprobeerd en de lekkerste voor jullie uitgekozen! Ze komen de week elke dag om acht uur ‘s ochtends online, zodat je nog heel de dag hebt om boodschappen in te slaan.

Bekijk de recepten HIER!

Schermafbeelding 2019-03-01 om 20.40.57

Op de website staan de onderzoeken die deze besparingen verklaren.

Wat gebeurt er tijdens de week?
Tijdens dit event worden er o.a. informatielessen op scholen gegeven, is er aandacht in de media voor de impact van de vleesindustrie en is er ook het zusterinitiatief de vegetarische restaurantweek, waar restaurants en lunchtentjes door heel Nederland bij zijn aangesloten. Zij bieden vegetarische lunches en verschillende meer gangen diners aan voor een speciale prijs. Reserveer bij een leuk eettentje in de buurt via de site van dit initiatief. Ik ga naar Jack Bean in Rotterdam, waar je duurzame, vegetarische en gezonde ‘fast cuisine’ kunt eten.

Raak geïnspireerd en inspireer anderen!
Ik vind het zo belangrijk dat meer en meer mensen zich gaan realiseren wat voor enorme impact de vleesproductie heeft op onze wereld. Niet alleen voor het welzijn van de dieren zelf, maar ook de enorme hoeveelheden water, landbouwgrond, pesticiden, antibiotica en CO2-uitstoot die erbij komen kijken. Ik ben zelf vegetariër, maar als je echt van vlees houdt heb je ook al een enorm positieve impact als je één of twee daagjes geen vlees eet. Ik hoop dat jullie geïnspireerd raken door de heerlijke recepten die ik ga plaatsen en door dit event en dat jullie ook anderen aansporen om minder vlees te eten! Bekijk ook de Instagram-pagina van Week Zonder Vlees!

Schermafbeelding 2019-03-01 om 21.25.17.png

8 Replies to “Nationale Week Zonder Vlees”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s