RECEPT Pesto avocado salade

RECEPT In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees plaats ik een week lang elke dag een heerlijk vegetarisch recept! Met voor dag één een pesto avocado maaltijdsalade!

Voor deze heerlijke maaltijdsalade heb ik verschillende recepten gecombineerd. Inspiratie recepten kwamen o.a. van inmyredkitchen.com en dehippevegetarier.nl. Ik wilde deze salade heel graag met courgetti maken. Dat is courgette in sliertjes gesneden zodat het op spaghetti lijkt, je kunt het voorverpakt ik de winkel kopen of zelf maken met een machientje. Helaas had de supermarkt waar ik de inkopen deed dit niet meer en daarom heb ik gekozen voor een pakje met een mix van wortel- en bietensliertjes, rucola en spinazie. Dit was ook erg lekker, het kan dus allebei.

Heerlijke pesto avocado salade met kikkererwten (voor 2 personen)
Ingrediënten:
– 2 avocado’s
– 3 eetlepels groene pesto
– blik van 150 gram kikkererwten (of zelf een nachtje laten wellen)

– 40 gram rucola
– 40 gram (baby) spinazie
– een halve bak courgetti à 200 gram (bijvoorbeeld bij Albert Heijn) of een bak met sliertjes wortel en biet en rucola en spinazie (kocht ik bij Albert Heijn)
– wat olijfolie
– een aantal cherrytomaatjes
– zout/peper naar smaak
– al-andalus kruidenmix of ras el hanout kruidenmix 

– 1 teen knoflook
– sap van een halve citroen
– pompoen- en zonnebloempitten of pijnboompitten
– wat stukjes geitenkaas (optioneel)
– (afbak)broodjes

Bereiding:
Giet de kikkererwten af en droog ze met wat keukenrol. Doe ze in een bakje voeg de olie en ras el hanout of al-andalus kruidenmix toe. Roer dit goed door elkaar. Bak ze in 15-20 minuten knapperig in een oven op 220 graden of in de koekenpan.

Meng de avocado’s met de pesto in een kom, voeg daar het citroensap, een geperste knoflookteen en wat peper en zout aan toe. Gooi de spinazie, rucola, courgetti/wortel- bietensliertjes aan toe en meng alles voorzichtig door. Schenk er nog een beetje olijfolie bij om het geheel wat soepeler te maken. Verdeel dit over twee kommetjes, en strooi de gebakken kikkererwten over de salade.

Voor de garnering: halveer de cherrytomaatjes en schaaf wat plakjes geitenkaas af. Bak de zonnebloem- en pompoenpitten (of kies voor pijnboompitten) in een koekenpan met een beetje olijfolie, zodat ze lekker knapperig worden. Verdeel dit alles over de twee kommen. Bak ook eventueel de broodjes af in de oven.

Geniet er van!

Schrijf je nu nog in om mee te doen aan de Week Zonder Vlees: www.weekzondervlees.nl

recept avocado.jpeg

 

2 Replies to “RECEPT Pesto avocado salade”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s